torstai 23. kesäkuuta 2011

Kassalla juhannusruuhkassa

Kauppojen kassat. Voi jumalauta. Joka toinen kassa on suljettuna vaikka on vuoden kiireisin aika tai ainakin toiseksi kiireisin. Jonot ruuhkautuvat. Myyjä etsii hintalappua pelastusliiveistä jotka ostetaan siltä varalta että sattuisi umpijuovuksissa veneenlaidan yli luiskahtamaan. Seuraavaksi piippaa varashälytin joka on jäänyt shampoopullon kylkeen ja vanhempi rouvashenkilö menee ihan paniikkiin ja on varma että linnatuomio uhkaa kun vartija tulee rauhoittelemaan häntä.

Sitten tule jollekin mieleen että ostanpa ässä-arvan! Kuka ostaa ässä-arvan kaupan kassalta? Eikö niitä saa jostain kioskista haettuu jos on pakko tuhlata rahansa moiseen humpuukiin...sitten vielä ollaan harmissaan kun kassalla ei ole ässä-arpaa numerolla 18 kun "se sattuu olemaan meidän Pentin syntymäpäivä ja aina on ostettu numero 18". Haloo! kannattasko jo vaihtaa jos sillä saatanan numero 18:lla ei oo koskaan voittanu. No onneks kassalta löytyy arpa numero 45 joka on Pentin kengännumero.

Välillä joku pieni lapsi tuhlaa viikkorahansa n. 10 senttiä pitkään mustaan muoviseen hevoseen joka näyttää paskapökäleeltä jolle on kasvanut jalat. Varmasti hyödyllinen tarvike juhannuksen juhlinnassa. Lapsi yrittää noin kuustoista kertaa höylätä äidin antamaa plussakorttia plussakortin lukijassa mutta plussakortti on väärinpäin eikä plussakortin lukija suostu lukemaan plussakorttia.

Seuraavan asiakkaan banaanitertusta on unohtunut hintalappu. Kassaneiti jättää kassan ja lähtee jonnekin 800 metrin päähän vihanneshyllylle. Luulen jo että se on eksynyt matkalla kun se hetken päästä hengästyneenä saapuu sieltä ja kysyy että mitä banaaneja ne olikaan "reilun kaupan", "pirkka" vai "chiquita"....Tais olla pirkka vastaa asiakas ja taas se myyjä lähtee sinne vihanneshyllylle 800 metrin päähän. Kun se palaa maratoniltansa pääsen viimein maksamaan 24 tölkin pahvilaatikollisen Lapin Kulta merkkistä keskiolutjuomaa. Minulla on tasaraha. Minulla ei kulu aikaa joutavuuksiin.

Voisi järjestää kassan josta saisi ostaa vain laatikollisen keskiolutta (tai tarvittaessa useamman laatikollisen, mutta kuitenkin täysiä laatikollisia ettei kassa ruuhkaudu irtotölkkien laskemiseen.) Ihan samalla tavalla kuin Alkossa ennen kuin se muuttui itsepalvelumyymäläksi. Juhannuksena oli järjestetty pienemmänkin myymälän tiskille kaksi jonoa. Toisessa jonossa seistiin jos haluttiin jotain likööri tai konjakkisuosituksia kahvipöytään tai tietää mikä viini käy villisiankivesten ja uusien perunoitten kanssa. Toisessa jonossa seisottiin jos haluttiin pullo koskenkorvaa tai kaksi pulloa. Itse olisin ostanut kaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti