maanantai 1. syyskuuta 2014

Hiljaa olemisen yrittäminen

Taloyhtiössä jossa asun tulee hiljaisuus kello 22:00 kuten varmasti aika monissa muissakin taloyhtiöissä paitsi semmoisissa joissa tulee hiljaisuus johonkin muuhun aikaan. No. Sitten kun tulee hiljaisuus niin se tarkoittaa että pitäisi olla hiljaa mutta sepä ei olekaan niin helppoa mitä äkkiä mietittynä voisi luulla sen olevan.

Esim.
Kello on 22:58 ja minulla tekee mieli paahtoleipää. Leivänpaahdin on yläkaapissa josta se pitää ottaa käyttäen apuna talousjakkaraa. Jakkara kolahtaa seinään. Kaapin ovi kolahtaa, leivänpaahdin kolahtaa kaapin reunaan. Avaan jääkaapin ottaakseni margariinipaketin. Jääkaapin ovessa kaatuu limonadipullo kyljelleen kauhealla rysäyksellä. Otan veitsen kuivaustelineestä ja kaadan koko vitun kuivaustelineen tiskialtaaseen. Järkyttävä meteli. Saan leivät syötyä ja lautanen kolahtaa tiskialtaan reunaan. Käyn pesemässä hampaat. Muovinen muki putoaa lattialle.
Sammutan valot. Pimeässä lyön jalan sohvan reunaan ja tuskissani hyppiessä osuu käsi stereoiden nappulaan ja radio rockilta alkaa joku kotiteollisuuden kappale soimaan vitun kovalla. Yritän saada pimeässä stereot suljettua ja koko kirjahylly meinaa kaatua.

Seuraavan kerran kun tulee hiljaisuus en yritä olla hiljaa vaan normaalisti käyttäytyen aiheutan ehkä vähemmän ääniä.

1 kommentti:

  1. Teen ite tätä samaa. Yritän ajatella naapureita, koska inhoan meluavia sellaisia itsekin. Suhisen kumppanille, ettei jumalauta enää huuda/kolistele koska kello on jo X. Sitten tiputan ite jonkun paistinpannun lattialle, ja kaikki sanomani muuttuu yhtäkkiä tyhjäksi. Hävettää ja pitää mennä nälissään nukkumaan.

    Lisäksi oon kaks kuukautta takaperin ollut hirveässä yskässä. Sekin pisti hävettämään, kun muutaman kerran heräsin yöllä yskimään ja sain loppujen lopuksi hengensalpauskohtauksia. Kuulostin ihan tukehtuvalta merinorsulta ja siitä hinkunasta ja ulinasta nauttivat varmasti naapuritkin. Olis pitänyt vaan hyväksyä kohtalonsa ja tukehtua hiljempaa.

    VastaaPoista