lauantai 1. elokuuta 2015

Pankit

Pankit oli ennen kivoja. Jos sinä joka luet tätä olet noin kolmekymmentä vuotias tai vanhempi niin muistat mitä oli vanhat hyvät ajat. Silloin ei ollut pankkikorttia vaan tilikirja ja kun veit pankkiin tilille 100mk eli sata markkaa (jonneille tiedoksi se oli rahaa ennen euroja) niin vuoden päästä se oli kasvanut korkoa ja sinun tilikirjassa luki että 102 markkaa.

Nykyään pankit ei ole kivoja. Miettikääpä. Jos viette tilille 20 euroa ja menette vuoden päästä katsomaan niin teillä on jotain -23,5 euroa koska pankki veloittaa tilinkäyttömaksut. Vaikka vittu kukaan ei oo käyttäny sitä tiliä niin siitä menee maksut.

Entäs sitten verkkopankki. Ennen verkkopankkia maksettii laskut pankin eteisessä maksuautomaatilla. Sitten niistä maksuista alkoi menemään 50 sentin maksu per lasku ja pankissa sanottiin että ota verkkopankkitunnukset niin ei mee mitään maksuja. Sitten kun otit ne verkkopankkitunnukset niin ei menny kun vähän aikaa ja sulta alettiin velottamaan 3 euroo niitten käytöstä. Kolme euroo siitä että suoritat itse laskun maksamisen. Aatelkaapa jotain vaikka autokorjaamoa. Jos meet sinne niin ne ottaa rahaa siitä kun ne korjaa sinun auton. Mutta jos autokorjaamot toimis niinku pankit ne menis jonkun tyypin luokse joka korjaa itse oman auton ja sanoo että maksa vittu meille rahaa silti vaikka korjaat itse.

Onkohan vielä olemassa joku asia missä pientä ihmistä ei kusta silmään? Tuskinpa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti