torstai 14. helmikuuta 2013

Kalastus ja kalan syönti ja vitun itkevät ituhipit

Jos olette lukenut aikaisempia kirjoituksia olette varmasti pystynyt päättelemään että harrastan kalastusta. Taas oli tämän päivän Ilta-sanomissa juttua kun joku tyyppi oli saanut verkolla melkein 19kg hauen. Ihmiset sitten sitä kommentoi että "raukkamaista tappaa kaloja, olis päästäny avantoon" tai "miten näitä isoja haukia ei rauhoiteta että voivat jatkaa sukua järvissä". Nää on jotain vitun ituhippien puheita jotka ei ymmärrä kalastuksesta hevonvittua. (Kalastaja muuten luovutti kalan tutkimuskäyttöön josta saadaan arvokasta tietoa esim. raskasmetallien kerääntymisestä ravintoketjun huipulla oleviin yksilöihin.)

Pitäisikö suomalaisen syödä jotain norjasta pyydystettyä turskaa tai japanilaista tonnikalaa. Sekö on näiden itkijöiden mielestä oikeeta kalastusta? Kun kuitenki suositellaan että ihminen syö kalaa kaksi kertaa viikossa niin luulisi sitä olevan järkevämpää syödä kotimaista järvikalaa kun jostain 20 000 kilometrin päästä pyydystettyä uhanalaista merikalaa.

Ja suvun jatkamisesta. Montako haukea arvoisat kommentoijat on itse avanneet? Monenko kalan vatsan sisältöä on tullut tutkittua. Jo pienellä hauella on niin vitun paljon mätimunia mahassa että se on ihan saatanan sama kuteeko siellä kaislikossa 1, 5 vai 20 kiloset hauet. Ja on jossain tutkimuksissa todettu että vaikka isolla hauella on mätiä vitusti niin sen kyky hedelmöityä heikkenee kun kala kasvaa erityisen suureksi ja vanhaksi.

VITUN MULKUT LOPETTAKAA KALASTUKSESTA PUHUMINEN TAI TULKAA MULLE SANOMAAN SUORAAN NIIN KERRON MITEN ASIA ON! Hauki on suomen yleisimpiä kalalajeja, sitä ei ihan tuosta vaan saa pyydettyä loppuun järvistä. Isot yksilöt voivat monilla paikoilla olla vahingollisia myös arvokalakannoille, olen pyydystänyt itse suuria haukia joilla oli taimenen poikasia vatsassa.

Onko parempi että minä haen Siwasta purkin tonnikalaa joka on pyydystetty merestä jollain Titanicin kokosella troolarilla joka vetää mukanaan puolet maailman koralliriutoista vai käynkö pyydystämässä Pielisjoesta hauen virvelillä. Vetäkää käteen.

Kirjoituksesta tuli mahdollisimman sekava koska minulta meinaa katketa verisuoni päästä. Onneksi kohta pääsen herkuttelemaan eilen pilkkimilläni ahvenilla jotka ovat uunissa kypsymässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti