torstai 28. heinäkuuta 2011

Erkki Tuomioja ja uusi aselaki

Miten joku voi olla niin tyhmä että vaatii ettei aseita tulevaisuudessa säilytettäisi kotona vaan esimerkiksi ampuma/metsästysseurojen tiloissa tai poliisilaitoksella. Kuinka sitten kun sorsanmetsästyskausi alkaa. Soitetaanko erikseen jollekin ampumaseuran johtajalle jolla on salaisessa paikassa piilossa ampuma-asekaapin ja panosten avain. Sitten puhelimessa sanotaan että sorsanmetsälle tekisi mieli ja johtaja sanoisi että menethän varmasti ampumaan sorsia etkä toisia ihmisiä. Sitten saisit pyssyn kun olisit puhelimessa puoli tuntia vakuutellut että varmasti ammut sorsia, korkeintaan jonkun ketun siinä sivussa etkä lainkaan naapurin Reijoa vaikka se varasti ruohonleikkurista bensat.

Niin kuinka nopeasti se ase on sitten palautettava sinne yhteisiin tiloihin. Odottaako siellä joku kellon kanssa ja katsoo että nytpä sen pyssyn pitäisi täällä olla jo, ei kukaan metsästä näin kauan sorsia. Sitten lähtee poliisin karhuryhmä etsimään sitä pyssyä kun vahingossa on henkilö X jäänyt vielä yhdeksi yöksi laavulle kahvittelemaan eikä ole pitänyt kiirettä palata suurkaupungin melskeisiin.

Tiedän ihmisiä joilla on kotona asekaapit joissa on aseita. Asekaappiin on avain jonka sijaintia ei muut tiedä kuin asekaapin omistaja. Onko se paha juttu? Kaikki ei varmasti kuulu mihinkään apumaseuraan, pitäisikö sitten liittyä että saisi jonkun vanhan rinnakkaispiippuisen baikalin sinne säilytettäväksi kalliilla jäsenmaksulla. Sentään asekaapin ostanut eikä enää seinällä hirvensarvessa roiku pyssyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti