tiistai 26. heinäkuuta 2011

Huonot elokuva-arvostelut. OSA I

King Kong Hongkongissa aka. Mighty Peking Man

OU JEE! Joku vatipää oli seitkytluvulla keksiny että siirretäänpä King Kongin eli sen ison apinan tarina Aasian mantereelle. Alunperinhän se monsterigorilla löyty jostain salaperäiseltä pääkallosaarelta ja kuljetettiin New Yorkiin. Miksi siis keksiä elokuvaan uusi tarina kun voi varastaa muilta.

Erikoistehosteet olivat omaa luokkaa. En tiedä mitä kokoluokkaa apina on ollut kun elokuvaa on filmattu mutta ainakin sen mittasuhteet muuttuivat rajusti moneen otteeseen (ei riittänyt se että apina näytti ihan vammaselta joka vääntää paskaa). Välillä se oli jokun puun korkuinen, välillä kerrostalon. Välillä kuormurit näyttivät joltain matchboxin pikkuautoilta sen rinnalla, välillä eivät näyttäneet. Paskin tehoste oli kuitenkin jo 30-luvun Tarzan-elokuvissa näkemäni kikka jossa norsut juoksee valkokankaalla ja siinä edessä hilluu leffan näyttelijät. Niin tälläkin kertaa ekassa viidakkokohtauksessa jossa norsut hyökkäs kylään. Välillä ainakin Hongkong kohtauksissa myös apinaa itseään kuvattiin niin että se heijastettiin paskalle kankaalle paskoissa värisävyissä ja kaupunki oli liimattu siihen päälle.

Elokuvan juonessa oli myös isompia aukkoja kuin apina itse. Esimerkiksi se että miten vitussa ne sai sen apinan kahleisiin ja sinne laivaan jos se oli kerran niin pelottava ilmestys. HÄH! Tai miten se suostu sieltä viidakosta yleensä mukaan. On se helppoo tuo elokuvan teko jos ei tartu pikkuasioihin, antaa vaan filmin pyöriä.

Kaiken kaikkiaan elokuva oli paska mutta jaksoi viihdyttää camp-arvollaan kestonsa ajan eli noin puolitoista tuntia. Tissejä ei valitettavasti tässä elokuvassa näkynyt mutta seuraavan kerran arvostelen elokuvan jossa näkyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti