keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Pihvitupa Viikinki

Päätin testata tämän jo jonkun aikaa toiminnassa olleen ruokapaikan koska olin siitä kehuja kuullut. Kaksi kertaa aiemminkin olen meinannut paikan testata mutta paikka on ollut täynnä kuin Mekka pyhiinvaelluskautena. Tällä kertaa oli jopa yksi parkkiruutu vapaana johon varovasti keplottelemalla sain ooppelin mahtumaan.

Sisällä ravintolassa katselin meininkiä urpona suu auki. En tiennyt miten tilataan ja mistä joten otin varmuuden vuoksi kännykän taskusta ja olin puhuvinani siihen etten näytä niin dorkalta. Samalla kuikuilin mitä muut samaan aikaan sisään tulleet asiakkaat tekivät ja aloin päästä jyvälle toimintamallista. Homma eteni yksinkertaisuudessaan niin että otettiin pöydältä lappu johon laitettiin rasti ruutuun siihen kohtaan mitä lihaa halusi (possu, härkä, kana), miten ison pihvin (200,400,600g) ja millä perunoilla (valkosipuli, kerma, muusi jne.) ja lopuksi valittiin vielä kastike (pippurikerma, aura yms). Sitten vaan aterimet käteen ja pöytään odottamaan koska kokki huutaa sapuskan olevan valmista.

Valitsemani annos sisälsi 200g possupihvin valkosipuliperunoilla ja kermaisella pippurikastikkeella. Sapuskan sai melko nopeasti hakea tiskiltä kun kokki kovaan ääneen möläytti tilaukseni numeron. Ruoka oli erinomaista, pippurikastike maistui pippuriselta. Pihvi oli kohtalaisen suurikokoinen vaikka olinkin ottanut pienimmän vaihtoehdon. Salaatti oli jotain porkkanaraastetta möhnässä. Valkosipuliperunat maistuivat valkosipulilta. Lautasen reunalla oli vielä palanen patonkia. Juoma kuului hintaan. Jälkiruuaksi sai kahvin. Lounaaksi annos oli juuri sopivan kokoinen, viimeinen suupala valahti alas kurkustani siinä vaiheessa kun syöminen ei vielä ole muuttunut mekaaniseksi ruuan suuhun tunkemiseksi vailla nautintoa. Annos maksoi 8,90. Härkä olisi kalliimpaa ja isommat pihvit tietysti tyyriimpiä koon mukaan. Joskus jos olen oikein varoissani (ja nälissäni) saatan testata isomman härkäpihvin.

Viikingissä voi myös testata kuinka paljon sapuskaa ihmiseen menee koska siellä on mahdollista syödä "HAASTE" annos jossa on 1,5kg lihaa + höysteet ja aikaa saa käyttää tunnin verran. Uskon että minun ei tarvitse sitä haastetta yrittää koska tuo lihamäärä vastaisi noin seitsemää kappaletta tänään syömääni pihviä. Haaste maksaa 80e ja jos sen syö kokonaan vaaditussa ajassa saa safkat ilmaseks ja nimen seinälle. Yhtään nimeä en nopealla vilkaisulla nähnyt.

Suosittelen vähän suurempaan nälkään. Hakkaa kaikki lähialueen grillit, pikaruokapaikat ja lounasravintolat ihan sata-nolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti