lauantai 12. marraskuuta 2011

Joulu on taas voi kuinka meil' on hauskaa

Mistä tietää että joulu on tulossa. Siitä kun lokakuussa vesisateessa ammutaan ostarin katolta ilotulitusraketteja sen kunniaks kun Tiimariin on tullu joulukoristeet myyntiin. Ja samoihin aikoihin ensimmäiset retardit tunkee ikkunat ja pihan pusikot täyteen jouluvaloja eikä tajuu ottaa niitä pois ennen juhannusta.

Ja ilmaisjakelulehtien jakajat tunkee viikon aikana postiluukusta 67 kiloo jouluaiheisia mainoksia joissa kerrotaan että osta vittu kirjoja vaikka en tajuu että kuka dorka ostaa kirjoja kun niitä voi lainata kirjastosta. Tai osta suklaata kun se on nyt kääritty punaseen joulupaperiin ja saat vähän kalliimmalla kun aina muina vuoden aikoina samaa suklaata erilaisessa paperissa perkele. Tai osta uus telkkari gigantista kun sulla on entinen vaan 42 tuumanen ja uus 45 tuumanen näyttää paremmin emmerdalen läskien akkojen rumat naamat. Tai osta uus canonin digikamera jossa on tulitikkuaskin kokoseen kameraan tungettu 17 megapikseliä ja jolla saa niin rakeisia fotoja että legopalikoistakin vois rakentaa tarkempia kuvia. Tai osta koffin jouluolutta joka maistuu paskemmalta kun tavallinen kalja.

Ja kuusikauppiaita on joka huoltoaseman ja kioskin ja kaupan pihassa myymässä jostain varastamiaan risuja. Perkele. Kuka oikeesti haluaa jonkun karisevan puun omaan kämpään. Vittu ne kuuset on sahattu metästä joskus juhannuksena ja kun ne viet sitten sisälle pakkasesta suoraan niin puolet neulasista karisee heti ja loput seuraavana päivänä ja vaikka kuinka yrittäsit imuroida niin niitä samoja neulasia löytyy jostain jalkalistan ja kynnyksen välistä vielä puol vuotta myöhemmin.

Muistakaahan sitten lähettää joulukortit kaikille joilta ootte viime vuonna saanu ja semmosillekin keltä ette oo saanu 16 vuoteen joulukorttia koska tänä vuonna voi niiltäkin tulla kortti. Hyvä se on lähettää 1345 korttia kaikille pikkuserkun kummin kaimoille ja muille. Lähetetään nyt varmuuden vuoks vielä Kyllikille Kajaaniin kortti kun ei olla ihan varmoja kuoliko se viime keväänä hengenahistukseen pahimpana siitepölyaikana vai oliko se Taipalsaaren Hilma-täti.

Ja jouluruoka. No sehän se vasta. Ostetaan 16 kilon kinkku neljän hengen perheelle. Isä leikkaa semmosia kolme senttii paksuja siivuja joissa on puolet läskiä ja yrittää saada Villen 5v ja Liisan 6v sitä syömään ja valittaa kännissä että lapsetkin vittuilee kun ei liha kelpaa. Viikon ajan se kinkku nostetaan pöytään joka aterialla eikä se pienene yhtään vaan alkaa lopulta vihertämään jolloin perheen äiti pilkkoo sen kuutioiksi ja pakastaa ja yrittää salaa syöttää pitkin kevättä munakkaassa ja hernekeiton seassa. Pöydässä on oltava myös rosollia joka on jotain vitun kuutioitua punajuurta, siis helvetin juhlallista. Ja lanttulaatikkoa joka jos ei haise pierulle niin saa ainakin vitusti pierettämään. Ja piirakoita. Nehän ne vasta juhlaruokaa on kun niitä tungetaan joka tuutista pitkin vuotta. Lohi. Ennen lohi oli joku juhlaruoka kun se oli kallista. Nykyään varmasti HK:n sininen maksaa enemmän kun lohi jota kasvatetaan jollain hormooneilla turvoksiin kalankasvattamoissa ja pakko myydä alennuksella tai hukutaan kalaan. Eli jouluateria ei oo oikeesti mikään juhla-ateria vaan vitun kämänen jämäpaska joka kuvastaa jotain kurjuuden maksimointia pula-ajalta kun Suoma mummo on löytäny liiterin nurkasta jonku jäätyneen nauriin ja nälkään kuolleen sian ja loihtinu niistä evästä perheelle ja näitä perinteitä yrittää se vielä elossa oleva sukupolvi jollain tavalla säilyttää. Tiedän muuten yhden niin köyhän mummon että se oli joutunu varastamaan naapurin lintulaudalta läskit ettei ois joutunu jouluna pelkkiä kynsiään pureksimaan.

Ruuan päälle jos joku on vielä ajokunnossa, käydään tietysti hautausmaalla. Kynttilät ei syty kun tuulee ja tuiskuttaa lunta tai sataa vettä ja äiti itkee silmät päästään haudalla ja vie lapsilta sen viimeisenkin joulumielen muistuttamalla että tänne sitä kaikki sitten aikanaan päädytään.

Joulaulut raikaa joka vitun paikassa. Ainut hyvä joululaulu on se "hetken kestää elämä, sekin synkkä ja ikävä". Ja "pukit" kiertää autolla ympäri kaupunkii välittämättä lapsista ollenkaan kunhan vaan yrittävät päästä pökkimään yksinhuoltajia konjakkihuuruissaan. Ja isät ja jotkut äiditkin tinttaa kossua niin huolella että se perinteinen joulukuusi kaatuu ja jos oikein kehnosti käy koko talo palaa ja lumihangessa voidaan sitten laulaa että tipe tipe tip tap vittu.

Kukaan ei kaiken tämän hössötyksen keskellä pysähdy miettimään joulun perimmäistä olemusta ja tarkoitusta joka on vapahtajamme herramme jeesuksen ristuksen syntymäjuhla. Siis niiden mielestä jotka siihen uskoo, minä en usko eli jos en usko jesseen voin skipata koko joulun kätevästi ja niin aionkin tehdä.

Sit vielä yks juttu:
Se joululaulu "kolme yötä jouluun on laskin aivan itse eilen...". No oliko niitä kolme yötä sillon eilen kun se laski eli nyt niitä olis vaan kaksi vai laskiko se että niitä öitä oli neljä ja vähensi sen yhden koska oli jo yks yö kulunu laskuhetken ja laulamisen välissä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti