perjantai 19. elokuuta 2011

Päiväni liikenteessä

Joskus kun minulla on vapaapäivä eikä mitään erikoista tekemistä niin lähden autolla ajelemaan keskustaan. Saatan keittää termospulloon mukaan kahvia ja voipaperiin ehkä käärin muutaman maksamakkaravoileivän ettei verensokeri laske touhuillessani liikenteessä.

No miksipä minä sitten lähtisin ajelemaan. Ajattelin kokeilla liikenteessä liikkumista muilta kuskeilta oppimallani tyylillä: Käynnistän auton mutta en laita valoja päälle ja kun lähden liikenteeseen ajan alinopeutta. Kerään perääni pitkän jonon autoja ajamalla viidenkympin alueella maksimissaan kolmeakymmentä viittä kilometriä tunnissa. Sitten yhtäkkiä jarrutan niin että koko jono jarruttaa takanani. Jarrutan koska olen aikeissa kääntyä, vilkkua en viitsi käyttää. Vilkkua käytän vaan silloin kun en ole kääntymässä että luulevat että olen. Ajan kaksi kilometriä vilkku päällä ihan vaan huvikseni.

Liikennevaloristeykseen matelen semmoista vauhtia että mahdollisesti valmiiksi palava vihreä valo ennättää vaihtua punaiseksi. Sitten odotan että punainen valo vaihtuu uudestaan vihreäksi ja heti en suinkaan lähde liikkeelle vaan pällistelen siinä hetken ja ronklaan radion nappuloita ja vilkuilen ympärilleni ja sitten vasta lähden liikkeelle. Liikkeelle lähden mahdollisimman hitaasti että takanani olevasta autojonosta ei ennätä kuin 1 auto ohittaa valoristeyksen ennen kuin valo on taas punainen.

Jossain vaiheessa lähden ajelemaan isolle tielle. Siis ihan semmoiselle jossa ajetaan satasta. Kun lähestyn isoa tietä niin risteykseen ajan ihan saatananmoista vauhtia ja jarrutan viime tipassa ennen risteystä niin että muilla tienkäyttäjillä pomppaa sydän kurkkuun ja meinaa mennä  paska housuun säikähdyksestä. Sitten kun pääsen tielle jossa ajetaan satasta ajan seitsemääkymppiä ja venkoilen edestakaisin kaistan oikeasta reunasta
vasempaan että ohitseni on vittumaista lähteä ja jos joku päättää lähteä ohitseni niin kiihdytän ainakin sataanviiteenkymppiin niin ettei ohitse lähtenyt auto pääsekään ohi vaan joutuu palaamaan takaisin perääni. Sitten pudotan taas vauhdin seitsemäänkymppiin.

Loppupäivästä ajan suuren automarketin parkkipaikalle ja parkkeeraan kahden parkkiruudun väliin niin että vien kaksi paikkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti