maanantai 28. tammikuuta 2013

Karpolla on asiaa

Hyvää sunnuntai-iltaa. Minä olen Hannu Karpo ja tänään meillä on "karpolla on asiaa":ssa käsiteltävänä semmoinen aihe kuin punaista päin ajaminen. Ensimmäisenä menemme Kontiolahden kylälle jossa 42-vuotias sekatyömies Eino Kuuppa on ajanut harmaalla Saab900 merkkisellä henkilöautolla päin punaista. Ja tarkemmin sanottuna päin punaista Opel Kadett henkilöautoa. Kysymme nyt Eino Kuupalta kuinka näin kävi.

- Eino Kuuppa, miksi sinä ajoit punaista päin?
- No vittu se tuli tuolta lumipenkan takaa niin nopeesti etten kerinny jarruttaa...tai siis kerkisin jarruttaa mutta mulla on vielä saabissa kesärenkaat alla vaikka on tammikuu niin eihän tää vittu mihinkään pysähtynyt.
- Minulla, Hannu Karpolla ei ole nyt Saabin talvirenkaita mutta annan teille tämmöisen keltaisen heijastimen jonka voitte laittaa vaimon toppatakin hihaan ettei hän jää lumiauran alle pimeässä.

Näin siis Kontiolahdella. Seuraavaksi menemme Ilomantsin kirkonkylälle jossa 57-vuotias pontikankeittäjä Jorma-Pentti Oino on ajanut vuoden 68 Ford Anglialla päin punaista. Nimittäin punaista tiilitaloa jossa oli mummo sisällä. Kysymme nyt Jorma-Pentiltä miksi näin?

- Jorma-Pentti Oino, voitko kertoa meille mitä tapahtui?
- Eilen tosiaan illalla luultavasti pontikkaa keitellessä jotenkin se viina päässyt höyrystymään ja ne huurut on vaikuttanu päähän niin että tänäänkään ei olisi kannattanut rattiin lähteä mutta toisaalta ei se sinällään haittaa kun ei tätä autoa ole katsastettu kun viimeks joskus 80-luvulla niin ei tullu suurta taloudellista menetystä.
- No sepä hyvä ettei käynyt pahemmin, minä haluan lahjoittaa teille nyt kolme kiloa savuporoa koska pontikankeittäjä varmasti silloin tällöin kaipaa pientä suolaista purtavaa.

Näin Ilomantsissa.Viimeinen tapauksemme tällä kertaa käsittelee myös punaista päin ajamista koska sitähän meillä käsittelee tänään kaikki aiheet. Tohmajärveläinen metsuri Kaino Tumppunen ajoi päin punaisia toppaliivejä metsäautotiellä ollessaan menossa pilkille. Tämä ei muuten olisi maininnan arvoinen asia mutta toppaliivien sisällä oli 87-vuotias hirvenmetsästäjä Iivari kihti joka törmäyksen voimasta lensi ojaan. Kysymmekin nyt iivarilta että mitä kuuluu?

- Vähän kylmä on täällä ojassa.
- No minä Hannu Karpo lahjoitan teille itse neulomani villasukat jotka voitte pukea jalkoihinne lämmikkeeksi.

Tässä olivat aiheemme tällä kertaa ja ensi viikolla käsittelemme perunan istutuksesta aiheutuvan metelin vaikutusta kiihtelysvaaralaisen viulunsoittaja Kauko Möyhyn mielialan vaihteluihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti